Kuratomi Jomon-Shindo. 

sensei Kazuko  Kuratomi

kuva_ Onnenpanda 2014

Shindoa voi harjoittaa itsekseen, pariharjoituksina sekä ohjatuissa ryhmissä. Shindohoidot ovat osa myös tätä menetelmää, ja kaikki osa-alueet täydentävät toisiaan.

Shindohoito tapahtuu vaatteen päältä. Hoitoalustana käytetään patjaa lattialla, futonia. Hoito-otteilla käsitellään kehoa rauhallisesti paineluottein, otteiden voimakkuutta ja tempoa vaihdellen. Myös venytyksiä käytetään osana hoitoa. 

Hoidon aikana moni kokee rentoutuvansa hyvin syvästi, ja näin myös hermostollinen puoli pääsee elpymään hoidon aikana.

Shindohoidon aikana keho ja mieli voivat rauhassa hakeutua omaan luonnolliseen olotilaansa.

" Shindo on elävä, jatkuvasti kehittyvä monipuolinen itsehoito ja hoitomenetelmä kaikenikäisille ja -kuntoisille."

Shindon on kehittänyt japanilainen nainen, sensei Kazuko Kuratomi, (kuvassa), 1980-luvulla alunperin auttaakseen astmasta ja allergioista kärsivää tytärtään.

Shindo-venytykset ovat yksinkertaisia ja selkeitä. Ne kohdistuvat kehon meridiaaneihin eli energiaratoihin. Venyttelyt auttavat kehoa tasapainottumaan sekä avaamaan mahdollisia tukoksia. Vanhat jännitykset ja kertyneet kuormitukset saavat kyytiä. Tulee myös tilaa uudelle. Kehon joustavuus lisääntyy, ja mielikin tuntuu selkeämmältä. 


AJANKOHTAISTA SYKSY 2022 

Ohjatut JomonShindo -tunnit jatkuvat SUNNUNTAISIN. Tervetuloa kokeilemaan ja jatkamaan!

Paikka: Kauneushoitola Ancilla. Aleksanterinkatu 33, 15140 Lahti

Aika: 16.10. / 30.10 / 13.11./ 27.11. / 11.12. (Klo 16:30 -17:30)

Kertamaksu 12 €. Tilaan mahtuu 10 osallistujaa.

Ennakkoilmoittautumiset ja lisätiedustelut txt/WhatsApp/p. 040 671 3033/ sanna@onnenpanda.fi

Sopiva asu on mukavasti rento ja lämmin. Oma jumppa-alusta mukaan.

Shindon venytyksiin lähdetään asteittain. Kehon taipuessa ja joustaessa omaan tahtiinsa, myös rentoutuminen syvenee vähitellen. Näin monesti myös kiristävien alueiden kuten alaselän, hartioiden, niskan, jalkojen jännitykset lähtevät asteittain avautumaan. Venytyksissä viivytään itselle sopiva aika, ja palautuminen venytyksestä tapahtuu myös rauhallisesti, hengityksen tukemana ja tunnustellen. Ohjatuissa ryhmissä ohjaaja kiertää ja käy tukemassa venyttelijöitä. Shindoon kuuluu lämminhenkinen kohtaaminen ja ennen kaikkea sinulla on nyt aikaa ja tilaa levätä; rentoutua.

JOMON kiertotaivutusvenyttely

Jomon kiertotaivutusvenyttely on luonnollinen jatkumo Shindo-venytyksille.  Jomonissa on myös tukiotteita, joilla voidaan tehostaa harjoituksen vaikutuksia.

 Alla olevassa kuvassa Shindon munuais-virtsarakko venytyksessä (taivutus eteenpäin jalat suorina) on mukana käsien Jomon -tukiote niskassa  Lisäksi nilkat on sitaistu hoitoliinalla yhteen, mikä helpottaa osaltaan myös asentoon asettumista.  

JomonShindoFlow tunnilla molempien harjoitusten vaikutukset täydentävät toisiaan. 

Lisää Jomon kehotyöskentelymenetelmästä (KuratomiJomon Shindo ry)

Myös luonnossa liikkuessa voi pysähtyä hengittelemään shindosta tuttuihin venytyksiin.


Linnaistensuon luontopolulla Lahdessa
Linnaistensuon luontopolulla Lahdessa