Kuratomi Jomon-Shindo. 

kuva koulutuspäiviltä Pärnusta. 2014. ©Onnenpanda


Shindoa voi harjoitella itsekseen, pariharjoituksina sekä ohjatuissa ryhmissä. 

Shindohoidot ovat osa myös tätä menetelmää, ja kaikki osa-alueet täydentävät toisiaan.


JOMON kiertotaivutusvenyttely

Jomon kiertotaivutusvenyttely on luonnollinen jatkumo Shindo-venytyksille.  Jomonissa on myös tukiotteita, joilla voidaan tehostaa harjoituksen vaikutuksia.

 JomonShindoFlow tunnilla molempien harjoitusten vaikutukset täydentävät toisiaan. 

Ajankohtaisia asioita sekä yhteystietoja Kurataomi Jomon Shindo kehotyöskentelymenetelmästä (KuratomiJomon Shindo ry)

" Shindo tekee hyvää Sydämelle "

Shindon kehittäjä sensei Kazuko Kuratomi, (kuvassa) loi menetelmän 1980-luvulla alunperin auttaakseen astmasta ja allergioista kärsivää tytärtään. Hän kehittää menetelmää jatkuvasti ja on Shindon ystäville suuri inspiraation lähde.

Shindo-venytykset ovat yksinkertaisia ja selkeitä. Ne kohdistuvat kehon meridiaaneihin eli energiaratoihin. Venyttelyt auttavat kehoa tasapainottumaan sekä avaamaan mahdollisia tukoksia. Vanhat jännitykset ja kertyneet kuormitukset saavat kyytiä. Tulee myös tilaa uudelle. Kehon joustavuus lisääntyy, ja mielikin tuntuu selkeämmältä. 


Shindon venytyksiin lähdetään asteittain. Kehon taipuessa ja joustaessa omaan tahtiinsa, myös rentoutuminen syvenee vähitellen. Näin monesti myös kiristävien alueiden kuten alaselän, hartioiden, niskan, jalkojen jännitykset lähtevät asteittain avautumaan. 

Venytyksissä viivytään itselle sopiva aika, ja palautuminen venytyksestä tapahtuu myös rauhallisesti, hengityksen tukemana ja tunnustellen. Ohjatuissa ryhmissä ohjaaja kiertää ja käy tukemassa venyttelijöitä. 

Shindoon kuuluu lämminhenkinen kohtaaminen.